Panelsamtal om framtidens textilindustri öppnar ansökan till bootcamp

dec 2, 2022

Slow vs. Fast. Hur ser framtidens textilproduktion ut? Vad är hållbart?
Den 7 december sänder NEST & Borås INK live i Borås från Textile Fashion Centers entré kl 11:30. Ett inspirerande event för dig med en affärsidé inom textil- och modeindustrin som öppnar ansökningsperioden till NEST bootcamp.  

Textil- och modeindustrin är idag en av världens största klimatbovar. Branschen är i stort behov av att ställa om och förändra sin produktionskedja. För att göra det krävs nytänkande och innovation i alla led. Därför skapades NEST – New Entrepreneurship for a Sustainable Textile industry.

Den 7 december lyfter NEST en viktig fråga inom textilindustrin i panelsamtalet ”Framtidens textilproduktion – Slow vs fast, vad är hållbart?”. Medverkar gör:

Lovisa Nolander och Linnéa Magnusdotter, medgrundare i designstudion och mikrofabriken XV Production som nischat sig på remake och upcycling och arbetat med en rad olika företag inom modebranschen, bland annat Rave Review, Nudie Jeans och Filippa K.

Jonas Larsson, arbetar på Science Park Borås och Textilhögskolan som systeminnovatör med fokus på att bygga en rättvis, vacker och blomstrande textil- och modeindustrin som är bra för alla.

Cecilia Tall, programchef för RE:Source som är ett strategiskt innovationsprogram som finansierar projekt med fokus på hållbar materialanvändning och övergången till cirkulär ekonomi.

Mathias Bräck, innovationstekniker hos Science Park Borås som är en del av teamet som byggt upp innovationsmiljön och maskinparken DO-tank Center, där han idag hjälper företag och allmänhet att hitta såväl tekniska som affärsmässiga möjligheter till omställning.

Samtalet modereras av Simon Hjelte, affärsutvecklare hos Borås INK.

Eventet arrangeras av Borås INK, som tillsammans med inkubatorerna eXpression Umeå, Sting i Stockholm och xPlot i Lund startat initiativet NEST för att driva på utvecklingen av en hållbar textilindustri. 

I samband med eventet öppnar ansökan till NEST bootcamp för dig som vill utveckla din affärsidé tillsammans med NEST under två intensiva dagar med workshops, föreläsningar och nätverkande. En inspirerande, kurerad middag där partners, näringsliv och andra inspiratörer och namnkunniga inom svenskt mode medverkar för att diskutera hur vi tillsammans kan ställa om textil- och modeindustrin till att bli mer hållbar. NEST bootcamp vänder sig till dig som har en affärsidé som på något sätt kan bidra till att ställa om textilindustrin till att bli mer hållbar – allt från skapande av nya material eller hållbara infärgningstekniker till logistiklösningar för retail och insamling av textilier som inte längre används.

Fler Nyheter från BoråsINK