Presentation av föreläsarna på INK LAB 2021

mar 12, 2021

Låt oss presentera vårens föreläsare på INK LAB.

Jonas Gallneby

Jonas Gallneby är affärsutvecklaren & entreprenören som under många år jobbat med affärsutveckling, entreprenörskap och rest världen över med missionen: Så skapar du världens bästa kunder! En föreläsning med Jonas är inspirerande, tempofylld, framtidsspanande, utmanande och fylld med verktyg om hur just du kan lyckas i ditt arbete med strategi, kund, affärsutveckling & försäljning.  I hans återkommande uppdrag ingår exporterande storföretag, börsföretag till startups.  Jonas är också en av ägarna till Finnveden Säljkraft. 

Finnveden Säljkraft (FSK)

Vi hjälper företag, ledare och medarbetare att nå sina mål. Energi, alla pratar om det, alla vill ha det. FSK är det. Du kommer förstå vad vi menar. Vi krånglar inte till det. Vi jobbar med det vi älskar: att skapa lönsamhet i företag genom våra olika affärsområden.

“Vi gör människor och företag framgångsrika”
Till vår hjälp finns en massa hjältar i vårt lag som jobbar med alltifrån Sälj, Affärsutveckling, Akademier, Rekrytering, Media eller Utbildning.
Nog tjatat om oss, allt handlar om dig och din situation. Vem är du? Vi vill veta, så hör av dig nu. 
Välkommen till oss på FSK!
Läs mer om oss på: www.finnvedensaljkraft.se 

David Wengbrand

David Wengbrand är auktoriserad redovisningskonsult och delägare i Wengbrand. Hans ansvarsområde är att utveckla Wengbrand och stötta organisationen. David arbetar idag mindre med egna uppdrag och allt mer strategiskt liksom med appen och företaget Wrebit som han också är VD för. Han är entreprenör i botten och tycker alltid det är kul med nya utmaningar som inte bara utvecklar företaget utan även hela branschen.

Jennie Näsström

Jennie Näsström är auktoriserad redovisningskonsult, certifierad affärsrådgivare och kontorsansvarig på Boråskontoret. Hon jobbar i verksamheten precis som resten av gänget men har även ett mer övergripande ansvar som dels handlar om att säkerställa kvaliteten, men också om att se till att det företaget åtagit sig att göra blir gjort inom de tidsramar de har att rätta sig efter. Jennie är också delägare i Wengbrands samt engagerad i Wrebits styrelse.

Wengbrand Redovisning

– Tillgodoser alla behov av revision, redovisning och rådgivning. Vi vet vad varje siffra är värd!

Wengbrand är en revisionsbyrå i två städer, med kontor i Borås och Ulricehamn. Med lång erfarenhet, glädje och djup affärsförståelse tillgodoser Wengbrand företagsbehov av flera högkvalitativa tjänster inom revision, redovisning och rådgivning. Tjänsterna innefattar även löneadministration, bokslut, periodbokslut, inkomstdeklaration och rådgivning kring skatt och juridik.   

WREBIT

 – Automatisk bokföring & fakturering i mobilen

Wrebit är Sveriges enklaste och helt kompletta bokföring och faktureringsapp, unikt framtagen för egenföretagare/småföretagare. Det enda du behöver för att driva hela ditt företag själv från mobilen. WREBIT automatiserar din bokföring på riktigt! På nolltid skickar du fakturan, fotar ditt kvitto och låter Wrebits AI-robot sköta resten!

Malin Lindberg

Malin Lindberg har under många år jobbat som coach och förändringsledare för ledare i växande och nystartade bolag. Malin är också specialist inom team- och individutveckling och har genom åren lett ett antal förändringsresor för olika team och ledningsgrupper. Med sin förmåga att kunna avläsa de behov som finns för att bygga trygghet och respekt för varandra inom ett team, så lyckas Malin i de allra flesta fall att få medarbetarna att bli öppnare och ärligare i sin kommunikation till varandra, vilket är en av de viktigaste grundstenarna för att lyckas med sitt samarbete.

Malin anlitas också med jämna mellanrum som föreläsare inom ledarskap och teamutveckling.

Idag är Malin med och driver företaget Ngine Group AB. Förutom att bygga upp bolaget, har hon rollen som customer success manager & change manager.

Ngine

Ngine är en digital marknadsföringsbyrå med djup kompetens inom digitala affärer och datadrivna beslut. Ngine jobbar bland annat med E-Handel & webbutveckling, Digital Marknadsföring (SEM, SEO och SoMe), samt Growth Operations som är en beprövad arbetsmetod för att få ut maximal effekt och kunskapsutbyte när man jobbar tillsammans mellan flera avdelningar inom en organisation och/eller med samarbetspartners utanför sin organisation.

Läs gärna mer om Ngine här: www.ngine.com

Ola Bringle

Ola Bringle är retorikcoachen och utbildaren som är en av Sveriges mest anlitade talartränare. På ett mycket energifyllt och pedagogiskt sätt lär han dig hur du både fångar lyssnarnas uppmärksamhet och skapar presentationer i världsklass.

Ola bottnar utbildningarna i både forskning kring personlighetstyper, mänsklig psykologi och mångårig erfarenhet från att själv stå på scen. Ola har talartränat och coachat många av Sveriges mest framstående företagsledare och skapat presentationer för företag från en stor mängd branscher. Ett axplock av de företag som Ola utbildat och coachat på: AkzoNobel, Cisco, Ericsson, Exportrådet, PostNord, Trygg Hansa, Swedbank, Tele2, Telia och Workday.

TED Retorikstudio

TED Retorikstudio skapar affärsvärde för våra kunder genom utbildning, coaching och innehållsarbete.
Vi är specialiserade på virtuella möten, presentationer och interaktivitet i digitala och fysiska miljöer.
Vi fokuserar på fyra hörnpelare när vi hjälper er att nå igenom till er målgrupp på bästa sätt:

1)     Bygg relationer och förtroende
2)    Profiling – lär känna din målgrupp och deras drivkrafter
3)    Planera och bygg din presentation
4)    Framför din presentation på ett proffsigt och engagerande sätt

Christina iLunden

Christina iLunden arbetar som specialist på information som rör immateriella rättigheter, även kallat IP, såsom patent, design och varumärken samt analyser, sökningar och övervakning av teknik, företag och registrerade rättigheter. Hon sammanställer rapporter genom att samla in, analysera och sammanfatta IP‐information som kunder kan använda i sin IP‐strategi, för att identifiera trender och som stöd i beslutsprocessen för framtida utveckling.

Christina har lång erfarenhet av branschen och har arbetat med immateriella rättigheter sedan 1986, på AWA sedan 1992 och även som teamledare för AWAs juridiska team i region väst mellan 2016 och 2019. År 2012 startade hon AWAs kontor i Borås och arbetar sedan dess på plats i Borås regelbundet.

Emil Bjärehäll

AWA

AWA är ett ledande företag inom immaterialrätt med verksamhet i främst Europa och Asien. Våra kunder är innovativa företag, allt från lokala nystartade företag till globala giganter. Vi hjälper till att skapa affärer av idéer och innovationer.

Vi levererar fullservice avseende IP såsom åtal, tvistemål, eftermarknadstjänster, juridisk rådgivning, strategi och kommersialisering. Vi är experter på patent, varumärken, design, copyright och domännamn ‐ med passion för innovationer och varumärken.

Jesper Fritzson

VD och varumärkesstrateg med 20 år i branschen. Arbetar med affärsutveckling, varumärkesutveckling och strategisk rådgivning. Engagerar sig i Komm! (Sveriges kommunikationsbyråer), näringslivsutvecklingen i regionen och i olika bolagsstyrelser.

Catharina Nord

Partner och kundansvarig projektledare med ansvar för varumärkes- och kommunikationsutveckling. Nyckelkompetens är hållbarhetsstrategi och hållbarhetsrapportering. Brinner för att skapa affärsnytta genom integrerad marknadsföring och försäljning. Har arbetat både på kund- och byråsidan och bidrar med sin kompetens i olika bolagsstyrelser.

Sofia Johansson

Sofia arbetar som Online Marketing Manager på IPM Ulricehamn och arbetar främst med betald marknadsföring i digitala annonsnätverk. Hennes uppgift är att sätta strategier och genomföra digitala kampanjer i rätt kanaler.  Sofias expertområden är sociala mediemarknadsföring, Google Ads och SEO.

IPM Ulricehamn

Digital varumärkesbyrå med fokus på affärsutveckling utifrån ett varumärkesperspektiv.

Vårt löfte: Att utveckla hållbara varumärken som får företag att växa.

Startade 1984 i Limmared och drivs sedan 2005 av Catharina Nord och Jesper Fritzson. Säte i Kvarter Väveriet i Ulricehamn och med kunder i hela Sverige. 15 medarbetare med kompetens inom varumärkes- och kommunikationsutveckling, webb och system, koncept och design, sälj och marknadsföring online.

Läs gärna mer om https://www.ipmulricehamn.se

John Vleugels Antonson

John Vleugels Antonson har arbetat med affärsjuridik sedan år 2006 och blev advokat år 2010. Han arbetar främst med bolagsfrågor, företagstransaktioner och fastighetsförvärv. När John inte arbetar vill han helst klättra, paddla kajak, springa och umgås med familj och vänner.

Klara Sandrén

Klara Sandrén tog juristexamen i januari 2020 och har sedan dess arbetat på WSA som biträdande jurist. Hon arbetar mycket med bolagsrätt, företagstransaktioner, complience och IP. På fritiden gillar Klara att umgås med familj och vänner, vara ute i naturen, lyssna på musik, dansa och cykla. 

Wesslau Söderqvist Advokatbyrå

Wesslau Söderqvist Advokatbyrå (WSA) ger dig juridisk rådgivning på ett enkelt och personligt sätt. Vi sätter din affär i centrum och anpassar vår insats efter dina behov. Vi vill vara med i din tillväxt.     

Erik Valvring

Erik Valvring är innovationsledare på Science Park Borås och har jobbat med innovation och kreativa processer i över 20 års tid. Erik har arbetat med att koppla innovation till omställningen mot cirkulär ekonomi och framförallt affärsmodellering. Erik Valvring arbetar bland annat utifrån plattformen CircularHub som främjar företag i omställningen mot en cirkulär ekonomi.

Erik har ett förflutet inom IT och har bland annat arbetat internationellt som IT chef. 

Science Park Borås

Science Park Borås är en samverkansarena för innovation och näringslivsutveckling i Textile Fashion Center. Med resurser inom forskning, prototypframtagning, infrastruktur samt affärs- och företagsutveckling skapar Science Park Borås förutsättningar för att ta forskning till innovation, för utveckling av nya och etablerade företag och för uppkomsten av nya affärsmöjligheter.

Ulf Nordgärd

Ulf Nordgärd har en bakgrund inom retail, logistik, förpackning och tillverkande industri. Han har mångårig säljerfarenhet från B2B i ledande befattningar och var tidigare VD och huvudägare på BEAB etikett & system AB. Ulf har etablerat helägda dotterbolag i Shanghai, Kina och etablerat partners i bland annat Indien och Bangladesh.

Är verksam som affärskonsult med fokus på
– Styrelsearbete
– Ledningsfrågor

Fler Nyheter från BoråsINK