Presentation av juryn för pitchtävling INK LAB VT 2021

jun 2, 2021

Stefan Svahn 

Styrelseledamot/affärsutvecklare i Holdingbolaget Vinnergi Holading AB 

Stefan Svahn är investerare genom sitt bolag Gulligullan där Stefan är delägare i 9 olika bolag och har 11 styrelseuppdrag och han är även partner i 7DD.  Stefan startade teknikingenjörsbolaget IKKAB som 24-åring och tog bolaget från start med tre anställda till 120 anställda på 12 olika orter i Sverige innan han sålde IKKAB till Sobro, där IKKAB och We consulting blev VInnergi. Han har byggt organisationer på basis av beslutsamhet, en stark vilja att leda och näsa för affärer. Han drivs av att skapa relationer mellan människor och en av hans styrkor ligger i att skapa personlig utveckling hos individer och team genom långsiktig strategisk planering.

Ulrika Sjövall

Business Unit Director på Perswall  

Ulrika har en gedigen erfarenhet och kompetens kring att bygga starka varumärken, arbeta målmedvetet med innovation och produktutveckling för att ständigt skapa relevanta erbjudanden med kunden i fokus. Idag arbetar hon som Business Unit Director för tapetvarumärket Perswall, där varumärkesuppbyggnad och tillväxt är fokus i uppdraget. Tidigare har hon under flera år arbetet som Design Director på Ellos, där hon drivit och utvecklat både inredning och mode. Ulrika har bland annat ansvarat för ompositioneringen av det framgångsrika home-konceptet, samt arbetet med att stärka Ellos som varumärket genom samarbeten och nya affärsmöjligheter.  Ulrika är i grunden Designer med en kandidatexamen från Textilhögskolan, sedan har hon kompletterat med utbildning inom Marknadsföring och Kommunikation på Berghs School of Communications, samt studier i omvärldsanalys från Mälardalens högskola. 

Fredrik Engström 

Kontorschef Företagsmarknad Borås Sparbanken Sjuhärad

Fredrik har lång erfarenhet av företagsaffären inom bank i Västsverige. I flera år arbetade Fredrik med betalningslösningar för handel och e-handel där teknikutveckling och kundbeteenden är i ständig förändring. Han älskar affärer och har alltid brunnit extra för att hjälpa entreprenörsledda företag framåt. I dag är Fredrik kontorschef med ansvar för företagsmarknaden i Borås där han leder cirka 25 kollegor som med expertis inom finansiering, utlandsaffärer, valutahandel och cash management försöker hitta de bästa lösningarna för varenda kund. I grunden är Fredrik utbildad civilekonom med examen från Handelshögskolan i Göteborg. 

Christina Holmqvist
VD – Underwear Sweden AB i Borås

Christina har en lång och bred erfarenhet av retail och e-handel. Hon har suttit i företagsledande positioner i Lindex, som affärsområdesansvarig för inköp av underkläder, samt Nilsongroup, där hon var koncept- och resultatansvarig för hela Dinskokedjan. Nu arbetar Christina som vd i Underwear Sweden i Borås med varumärken som Abecita, Swegmark of Sweden och Salming Underwear. Bolagen har nyligen fusionerats och flyttat till nya lokaler i Viared. Christina har en utbildning inom modedesign och ekonomi från Högskolan i Borås samt lång arbetslivserfarenhet inom inköp, produktion, försäljning och marknadsföring med ett stort intresse av kunderbjudandet och hållbarhetsfrågor. Speciellt inom produktutveckling. Hon har alltid haft stort fokus på ständig utveckling och att hitta nya lösningar.

Stefan Dinér
VD Borås INK

Stefan har en gedigen erfarenhet av varumärkesutveckling och företagsledning. Med nästan 30 år inom Fristads koncernen i roller inom produktutveckling, marknadsledning och VD är den textila sektorn extra bekant. Stefan har också varit aktiv inom TEKO (Sveriges Textil & Mode) och sitter i ett antal styrelser såsom Borås Näringsliv AB, Högskolan i Borås Holding AB och Nordiska Textilakademin.

Fler Nyheter från BoråsINK