Rekordorder för Heliospectra

jan 21, 2015

Heliospectras ljussystem som lyser över tre basilikaplantor

Vårt tidigare inkubatorbolag Heliospectra som säljer intelligenta ljussystem har fått en rekordorder värd cirka en miljon kronor. Ordern kommer från samma kund som förra året gjorde en beställning värd 200 000 kronor.

Det var i juli förra året som Heliospectra mottog en order på 20 ljussystem till ett värde av cirka 200 000 kronor. Nu har samma kund gjort ännu en order. Ordern avser ljussystemet LX60 och är värd cirka en miljon kronor, vilket är Heliospectras största order hittills.

– Det är glädjande att vi nu kan konstatera att kunden går vidare och köper ytterligare 100 system vilket motsvarar ett ordervärde på cirka en miljon kronor. Vår bedömning är att de 120 system som kunden nu totalt har beställt är en del av den totala expansion man genomför. Vi tror på ytterligare beställningar härifrån, säger Staffan Hillberg, vd för Heliospectra.

Kunden, som är baserad i Seattle, har fått ett antal licenser för att odla medicinska plantor. Det är en blomstrande marknad i Nordamerika då 23 stater redan har godkänt detta och ytterligare stater är på gång.

– Sammantaget ser framtiden ljus ut. Våra befintliga kunder är väldigt positiva och vi har bra dialoger med nya potentiella kunder på och utanför den amerikanska marknaden, säger Staffan Hillberg.

Fler Nyheter från BoråsINK