Re:Make workshop med Gina Tricot & Sucre Design Studio

okt 21, 2022

Hur kan man ge nytt liv åt plagg som blivit kvar i lager? Den 26 oktober kommer Emma Garrote Fredman från Gina Tricot och Julia Jungman från inkubatorbolaget Sucre Design Studio med hjälp av textilstudenter genomföra en workshop där tröjor från Gina Tricot kommer få en ny design. Den limiterade kollektionen kommer att säljas i Gina Tricots butik i Pallas i Centrum. Alla intäkter går oavkortat för att stödja forskning inom bröstcancer.

Emma Garrote Fredman och Julia Jungman kommer att visa och prata om hur man kan skapa nya värden av befintliga överlager, så kallade ”Deadstock”. Workshopen är ett öppet event mellan kl 9:00-15:00 i DO Tank Center i Textile Fashion Center. Målet med workshopen är att inspirera fler till att ge plagg en ny chans genom nytt utseende för att minska överproduktion av kläder.

Emma Garrote Fredman är Global Production and Sustainability Manager på GinaTricot och har över 15 års erfarenhet av textilproduktion och den textila värdekedjan. Hon startade Gina Tricots första produktionskontor i Bangladesh och i Kina.

– Vi är oerhört glada att tillsammans med Sucre Design Studio och Tex Market Place få vara en del av denna workshop. Det är ett mycket spännande event där vi ser fram emot att se förvandlingen av överblivna plagg till nya designade kreationer, säger Emma Garrote Fredman.

Julia Jungman är entreprenör och grundare till Sucre Design Studio som vill lösa överproduktion genom att möjliggöra för modebranschens brands att göra storskalig remake av deras overstock.

– Överskott är både en utmaning och en möjlighet i modebranschen. Vi är väldigt glada att samarbeta med Gina Tricot för att visa hur remake av överblivna plagg kan se ut, och tacksamma till Tex Market Place för chansen att sprida inspiration kring innovativ hållbar design, säger Julia Jungman.

Borås INK ser framemot onsdagens workshop som är ett utmärkt exempel på hur startups och näringsliv kan samarbeta för att lösa utmaningar inom exempelvis textilindustrin. Att bidra till att samverkan uppstår är en viktig del i Borås INKs erbjudande till inkubatorbolagen.

Fler Nyheter från BoråsINK