Samarbetsavtal med Nordiska Textilakademin och Idésömnad

jul 25, 2022

Genom ett nytt samarbetsavtal kan startups i Borås INKs process få använda Nordiska Textilakademins nya testcenter Textile Fashion Center. De kan också få handledning av Idésömnad vid användning av maskinparken.

Tidigare i vår har Borås INKs stora lokal på våning två fått nytt liv. Med Nordiska Textilakademin och Idésömnad som hyresgäster är målsättningen att ytan ska utnyttjas på ett mer effektivt sätt av entreprenörer och startups som befinner sig i Borås INKs inkubatorprocess.

Nordiska Textilakademin såg stora möjligheter i ytan för att skapa ett unikt textilt testcenter där de kan använda TEKO och IF Metalls branschvalideringssystem för att kartlägga och validera kompetenser som efterfrågas av dagens och morgondagens textilindustri.

Idésömnad erbjuder sömnad och ändringsarbeten till företag och privatpersoner. För Borås INKs startups kommer de att kunna stötta vid frågor kring maskinparken samt erbjuda produktion av mindre testkollektioner.

Det är trevligt att öka aktiviteten i dessa lokalerna samtidigt som det har ett stort värde för de bolag vi arbetar med att ha tillgång till såväl kompetens som prototypframtagning, säger Stefan Dinér, VD Borås INK.

Fler Nyheter från BoråsINK