Är du

vår nästa superkommunikatör?

BoråsINK stöttar talangfulla människor att omvandla sina idéer till framgångsrika företag. Genom kvalificerad coachning i affärsutveckling och ett nätverk av affärskontakter, investerare och experter, bidrar vi till regionens framtida tillväxt. Regionalt arbetar vi med idéer oavsett bransch och i Skandinavien ska vi vara den bästa affärsinkubatorn för affärsidéer med textil inriktning. BoråsINK ägs av Borås Stad.

Nu söker vi en relationsbyggande kommunikatör som vill vara med på resan att positionera BoråsINK som Skandinaviens mest eftertraktade och framgångsrika affärsutvecklingspartner inom textil.

Vi söker dig som har ett högt driv och engagemang och en välutvecklad kommunikativ kompass som bidrar till att du kan anpassa budskapet beroende på målgrupp. Du vill med hjälp av kommunikation bidra till att människor och företag växer och sätta vår region på världskartan.

Din roll

Som kommunikatör är din huvuduppgift att utveckla och stötta BoråsINKs verksamhet genom kommunikation i alla dess former. Du ansvarar för BoråsINKs långsiktiga kommunikationsstrategi mot våra olika målgrupper. Din roll är uppdelad i ett antal ansvarsområden; informera och inspirera entreprenörer så att de söker sig till BoråsINK med sina affärsidéer, synliggöra våra startups nationellt och internationellt mot investerare samt positionera BoråsINK tydligt. Vi är en viktig aktör som bidrar till ökad attraktionskraft och tillväxt för regionen.

I din roll ingår också ansvar för event, pressarbete, omvärldsbevakning, utveckling av hemsida, kommunikation i sociala kanaler med tillhörandes textskrivning.

För att lyckas attrahera entreprenörer bygger du relationer med nyckelpersoner inom näringsliv och högskola. På nationell nivå arbetar du tillsammans med branschorganisationerna SISP och TEKO (Sveriges Textil & Mode) med syfte att lyfta viktiga frågor på ett nationellt plan. En viktig del i din roll är att stötta våra startups inom kommunikationsfrågor kring marknadsföring, varumärke och PR-frågor.

Du har ett engagerat team vid din sida, det vill säga VD, fyra affärscoacher, administration och en ekonom som alla motiveras av att bygga bolag och att hjälpa entreprenörerna framåt. Arbetsdagen för en kommunikatör är mycket varierande och du styr själv ditt arbete och avgör hur du på bästa sätt når våra kunders- (inkubatorbolag) och inkubatorns mål.

Din profil

Vi söker dig som har utbildning inom journalistik, medie- och kommunikation, marknadsföring eller motsvarande. För att snabbt kunna sätta dig in i bredden av arbetsuppgifter ser vi gärna att du har en mångsidig erfarenhet inom kommunikation och PR. Fokus ligger på att vara trygg och säker på att kunna skriva anpassade texter för olika ändamål, ofta journalistiska texter. Du får gärna ha erfarenhet av kampanj- och kommunikationsplanering, strategisk som operativ kommunikation. Du förstår betydelsen av nätverk och använder dig aktivt av det. Du har ett proaktivt arbetssätt, är driven att ta reda på saker, intervjua och är van att arbeta med digitala medier. Placeringen för tjänsten är på BoråsINK i den inspirerande miljön i Textile Fashion Center.

Företaget

BoråsINK är en kombination av en branschoberoende inkubator med fokus på Boråsregionen och spetsinkubator som utvärderar och stöttar affärsidéer inom den textila branschen i hela Skandinavien. Vi har nyligen implementerat en uppdaterad strategi där vi vill sätta nya standarder och säkerställa ett regionalt affärsutvecklingsstöd samt vara Skandinaviens mest eftertraktade och framgångsrika affärsutvecklingspartner inom textil. Vi är ett motiverat team som brinner för att bygga bolag och att hjälpa affärsidéerna framåt. Hos oss har vi höga ambitioner och högt i tak och vi sporrar varandra genom konstruktiv kritik och sunt ifrågasättande baserat i en positiv grundsyn.

Intresserad?

Maila CV och personligt brev till info@boras-ink.se. Sista ansökningsdag fredag 20 december. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. Vid frågor kontakta VD Stefan Dinér: stefan@boras-ink.se eller kommunikatör Ellinor Bokedal: ellinor@boras-ink.se.

 

Genom att delge CV och personligt brev godkänner du BoråsINKs hantering av personuppgifter.