Sveriges Innovationsriksdag i Borås fullbokad! 

mar 23, 2018


(Klicka på bilden för att se dagens inslag från SVT Väst om Sveriges Innovationsriksdag 2018)

Det blir fullt hus när en av Sveriges ledande årskonferenser intar Borås i april. För åttonde året i rad arrangeras Sveriges Innovationsriksdag – årskonferensen för landets inkubatorer och science parks. Årets tema Cirkulär ekonomi är ett hett ämne och det märks inte minst genom att konferensen är fullbokad.

– Att vi har sålt över 400 biljetter till årets innovationsriksdag och redan nu satt ”lapp på luckan” tror jag är av tre anledningar; bra blandning av intressanta och kunniga talare, ett väldigt relevant och aktuellt tema samt en väl genomförd säljkampanj av projektteamet, säger Henrik Jansson, vd Inkubatorn i Borås.

I programmet deltar flera av Sveriges främsta inom cirkulär ekonomi, både från näringslivet, offentlig verksamhet och politiken. På plats är även två statsråd. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg samt Miljöminister Karolina Skog talar båda under konferensens första dag. Miljöministern besökte Textile Fashion Center senast i fjol för att uppleva den starka innovationsmiljö som Borås har att erbjuda för framtidens hållbara textil- och modebransch. Hon besökte bland annat Inkubatorn och Science Park Borås, där vi då passade på att bjuda in henne på nytt:

– Att både Närings- och innovationsministern och Miljöministern medverkar tycker jag visar på hur politiskt viktiga svenska innovationsmiljöer är för svensk näringslivsutveckling och att politikerna har stora förväntningar på vårt arbete. Det är ett väldigt långsiktigt arbete där vi är med och lägger grunden, avslutar Henrik Jansson.

 

Se dagens inslag på SVT Väst om Sveriges Innovationsriksdag 2018 >>

Läs mer om ministrarnas medverkan i konferensen >>

 

* Sveriges Innovationsriksdag är årskonferensen för Sveriges inkubatorer och science parks och ägs av SISP – Swedish Incubators & Science Parks. Sveriges Innovationsriksdag 2018 arrangeras i Borås med Inkubatorn i Borås och Science Park Borås som värdar. Huvudfinansiärer är Borås Stad, Högskolan i Borås, Västra Götalandsregionen och RISE.

Fler Nyheter från BoråsINK