Think Business

mar 11, 2016

think bild

Inkubatorns nya seminarieserie Think Business har startat. Vid fem tillfällen under våren träffas 15 utvalda företag för att ta del av föreläsningar inom bl.a. finansiering, immaterialrätt, rekrytering, redovisning och affärsjuridik.

Seminarieserien är ytterligare ett steg i att etablera ett start-up community i Boråsregionen. ”Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi synliggöra de möjligheter som finns för företag i tidiga utvecklingsskeden att få professionell hjälp.” säger Henrik Jansson, VD för Inkubatorn i Borås

”Genom Think Business kan vi erbjuda start-ups att kostnadsfritt ta del av specifik kunskap och lära känna människor med specialistkompetens inom flera områden som kan vara avgörande för att lyckas. Tanken är att man som företagare kan ta del av kompetens som företagen annars inte har råd med, med syftet att kunna undvika kostsamma misstag och öka möjligheterna till snabbare tillväxt.”

Vid seminarieseriens sista tillfälle får deltagarna ta tillvara på allt de lärt sig och presentera en kort pitch, där bästa pitch belönas med 10 000 kr. Deltagarna har tillgång till experthjälp från Inkubatorn och Inkubatorns samarbetspartners genom hela serien.

”Det är ett bra upplägg och det är kul att det blir så personligt. Vi hoppas kunna bidra med nyttig information”, berättar Roxana Bitai på Söderberg & Partner – en av de samarbetspartners som deltar.

Lotta Williams på företaget Wundies berättar att seminarieserien ger henne en möjlighet att satsa mer på sitt företagande. ”Inkubatorn är en bra resurskompetens”, säger hon.

thinklogo-page-001

Skärmklipp think

Fler Nyheter från BoråsINK