Väskdesignern vann bästa pitchen

nov 21, 2018

Väskdesignern vann bästa pitchen

Igår hölls det sista och avslutande tillfället i Inkubatorns seminarieserie Think Business som Inkubatorn och Almi har erbjudit 40 entreprenörer från Sjuhärad under hösten. Enligt tradition avslutas serien med ett pitchtillfälle inför en jury och i år deltog rekordmånga företag. 16 entreprenörer framförde sina pitchar där en vinnare till slut utsågs som fick ta emot äran och 10 000 kr.


Cecilia Eduards under sin pitch.

Igår avslutades Think Business 2018. Seminarieserien i affärskunskap för tillväxtföretag har hållits i Textile Fashion Center under hösten där 40 entreprenörer från Sjuhärad har deltagit och fått mer kunskap om ämnen som ekonomistyrning, försäljning, varumärke och finansiering.

Det numera traditionsenliga pitchtillfället vid sista träffen fick även i år avsluta Think Business. 16 bolag pitchade sina affärsidéer inför en erfaren jury som efter varje pitch kom med konstruktiv feedback till entreprenörerna, varav de flesta pitchade för allra första gången. Fokus hos juryn var på själva pitchframförandet och inte affärsidén.

– Det var väldigt nervöst att ställa sig inför alla andra och pitcha. Jag är van att stå på scen, men inte på det här sättet. Det allra bästa var ändå att få se alla andras pitchar och lyssna på juryns feedback. Nu har jag fått med mig en massa tips på hur jag kan slipa mina egen pitch om det blir aktuellt att jag ska göra det här på riktigt, sa Eva-Marie Wergård, ledarskapscoach, föreläsare och grundare av podden Mentala Mästare.

Efter noga övervägande utsåg juryn inkubatorbolaget Eduards Accessories som vinnare av bästa pitch och 10 000 kr. Cecilia Eduards som är grundare och VD för bolaget är inkubatorkund sedan 2017 och har även deltagit i projektet Nordic Buzz, där en del pitchträning har ingått. Det har gett resultat och det var en stolt Cecilia som tog emot priset av juryn under den after work som följde.

– Det känns så roligt! Jag var ganska nervös men samtidigt tyckte jag att jag lyckades bra med att förmedla min passion för mitt varumärke. Jag har stått så många timmar och dagar på olika mässor och berättat om mina produkter, så dem kan jag. Pengarna jag vann blir nu ett bra tillskott inför vårens mässor i London, Berlin och Frankfurt. Det blir en storsatsning på framförallt Tyskland där försäljningen går bra, sa Cecilia efter att hon mottagit äran och checken på 10 000 kronor.

Se prisutdelningen här.

 


Vinnaren tillsammans med juryn: Henrik Jansson, Inkubatorn i Borås, Marie Olsson, Almi och Anders Frisk, Connect Sjuhärad.

Fler Nyheter från BoråsINK