Västsvenska entreprenörer i fokus för ny podd

nov 17, 2022

Herbox, Mycorena, Oddiko och Boneprox – fyra av totalt nio startups vars entreprenörsresor du får ta del av i intervjupodden Klara, Färdiga, Entreprenör. Hela säsongen finns nu tillgänglig där poddar finns. Bakom podden står West Swedish Incubators som är ett samarbete mellan åtta inkubatorer i Västsverige.  

I Klara, Färdiga, Entreprenör berättar västsvenska entreprenörer om sina innovationer, startupresor och lärdomar de samlat på sig på vägen. Målet med podden är att lyfta innovationskraften i Västsverige och få fler att våga satsa på sina affärsidéer. 

– Genom podden vill vi lyfta fram spännande startups från inkubatorerna med målet att inspirera ännu fler att våga satsa på sin idé. Men också att öka kännedomen om vilka vägar som finns att gå för att få hjälp på vägen, säger Klementina Österberg, VD vid GU Ventures och projektansvarig för det västsvenska samarbetet. 

Avsnitten leds av programledaren och poddaren Tomas Tränkner som tidigare producerat podcasts i ämnet entreprenörskap. 

Under säsongen möter vi entreprenörer från Borås INKScience Park SkövdeInnovatum Science Park i Trollhättan och de fem Göteborgsbaserade inkubatorerna GU VenturesChalmers VenturesBrewhouse InkubatorSahlgrenska Science Park, och Founders Loft.  


– Som lyssnare får du bekanta dig med såväl kända som okända ansikten och ta del av en rad lärdomar och tips. Västsverige är en av Europas ledande innovationsregioner och det vill vi lyfta. Här finns otroligt många spännande människor och idéer, avslutar Klementina. 

Podden möjliggörs genom finansiering av Västra Götalandsregionen, EU:s regionala utvecklingsfond och Göteborgs universitet.

Hela säsongens avsnitt hittar du här

Säsongens avsnitt:

1. 24 Duty – Om att finansiera en ny app för hantverkstjänster
Mikael Jarefjäll Weidestam
Borås INK

2. Herbox – Om att sälja en helt ny produkt, hantera tillväxt och göra mensskydd lika självklart som toalettpapper
Linn Rosenqvist och Hanna Lauste
Innovatum Science Park3. Mycorena – Att utmana livsmedelsindustrin, driva förändring och skala upp ett nytt svampprotein
Ebba Fröling
GU Ventures4. Oddiko – Om hur erfarenheten som bartender blev en prisbelönt spelidé om vikingar
Linda Davidsson
Skövde Science Park

5. Boneprox – Om att bygga team och att utveckla en affärsidé som förbättrar folkhälsan och faktiskt gör skillnad
Peder Remman
Sahlgrenska Science Park6. Feelloud – Om att lansera en plattform som ger fler utsålda konserter och känna att aktörer inom musikbranschen tror på idén
Mario Willing
Brewhouse inkubator

7. Mevia – Rätt medicindos i rätt tid. Om uthållighet, säljstrategi och hur uppkopplade tablettförpackningar kan bidra till folkhälsan
Jesper Hassel
Chalmers Ventures8. Flourish – Om att använda sig av digitala hjälpmedel för att förstärka arbetsmiljön och få arbetslivet att blomstra
Mårten Andersson
Founders Loft9. Vividye – Om att göra textilindustrin mer hållbar genom ny teknik för borttagning av tryck
Gustav Larsson-Utas
Borås INK & Chalmers Ventures


Kontakt West Swedish Incubators:
Klementina Österberg, Presskontakt, West Swedish Incubators
VD, GU Ventures AB
klementina.osterberg@ventures.gu.se
070 – 440 11 90

Fler Nyheter från BoråsINK