Vinnaren av Show Up Fashion Award 2016 blir inkubatorbolag

dec 1, 2016

Förra veckan hölls årets upplaga av Show Up Fashion Award på Marketplace Arena i Textile Fashion Center i Borås. Förra årets vinnare, tillika inkubatorbolaget Di.Stort by Runquist and Antonsson, bjöd på visning av sin kollektion tillsammans med de 11 finalisterna. Årets vinnare – Lovalot av Elux Delmurat – blir nytt inkubatorbolag i ModeInk efter årskiftet.

När Marketplace Borås höll den sjunde upplagan av den årliga nationella tävlingen för lovande modeentreprenörer den 23 november var det som vanligt en stor uppslutning av inbjudna gäster från näringslivet i Sjuhärad och modebranschen nationellt. Syftet med Show Up Fashion Award är att hjälpa designers att etablera sitt varumärke på marknaden. Tävlingen blir ett sätt för deltagarna att få erfarenhet, stöd och möjlighet att bygga ett kontaktnät som är ovärderligt för framtida affärer.

Årets vinnare – Lovalot av Elux Delmurat – är ett street-orienterat märke med hög användbarhet. Plaggen har digitaltryckta mönsterbilder med en minimalistisk estetik som blandas med influenser från samtida konst. De produceras i begränsad utgåva som en del i företagets hållbarhetsstrategi. Visionen är att skapa en ny skandinavisk look med influenser från fjärran östern.

Priset består av 100 000 kr från Sparbanksstiftelsen Sjuhärad, kontorsplats i Fashion Gallery hos Marketplace Borås under ett år samt medlemskap i Marketplace Borås under samma tid, rådgivning av Nordisk Designskola/Proteko samt Beyond Communication, utbildning från IHM Business School, uppföljning med juryn från tävlingen, samt medlemskap i Modeinkubatorn under ett år med fokus på affärsutveckling och fortsatt uppbyggnad av varumärket. Efter årsskiftet blir alltså Lovalot nytt inkubatorbolag.

– Jag har varit i kontakt med Emma och Gesica på ModeInk tidigare, vid ett annat tillfälle genom Nordic Buzz. Jag vet därför hur duktiga de är på affärsutveckling inom den här branschen. Det betyder otroligt mycket både för mig själv och mitt företag att få det här professionella stödet av ModeInk, säger grundaren och Art Directorn Elux Delmurat.

Lovalot av Elux Delmurat vann Show Up Fashion Award 2016 med följande motivering: Med en innovativ och interaktiv designprocess som engagerar och ger mervärde för kunden skapar denna designer en kollektion som fångar minnet av sommarens ljus och ger trygghet I det svenska vintermörkret.”

Juryn 2016 består av:
Margareta van den Bosch – H&M
Marcus Larsson – Ljung
Gesica Tawakkoli Gunmalm – ModeInk
Minna Engström Heino – Nordisk Designskola/Proteko
Per-Olof Hygren – Sparbanksstiftelsen Sjuhärad
Lars Wallin
Thomas Hägg – Thomas Hägg PR & Communication
Nanette Espinasse – Marketplace Borås

Show Up Fashion Award arrangeras av Marketplace Borås som verkar för att skapa Skandinaviens ledande affärsarena inom mode, textil och design. Marketplace Borås utgörs bland annat av Textilhögskolan i Borås, Nordisk Designskola, Borås Stad och framstående aktörer i näringslivet.

Fler Nyheter från BoråsINK