Wrebit digitaliserar bokföringen åt landets taxichaufförer

nov 14, 2017

Med varumärken som Taxi Kurir, Topcab och Sverigetaxi är Cabonline Sveriges största taxikoncern. Totalt är Cabonline Group är en av Europas ledande teknik- och serviceleverantörer till taxi och transportbranschen, mycket tack vare den satsning som har gjorts på ledande teknik. Förutom effektiva bokningstjänster för kunder satsar de nu på att förenkla arbetet för chaufförerna. Med hjälp av en skräddarsydd app ska taxichaufförerna få automatisk hjälp med bokföringen samt momsredovisning, rapporter och rådgivning.

– Det är stort för oss såklart. Förhoppningsvis är detta också början på en breddad affärsmodell för oss där vi nu visar att vi kan gå in och automatisera bokföringen för en hel yrkeskår, säger David Wengbrand, grundare och vd för Wrebit.

Wrebits vision är att göra administrationen helt mobil för småföretagare genom att enkelt fota och bokföra underlagen med AI (artificiell intelligens), och på så sätt flytta in hela företagets fakturering, bokföring och momsrapportering till en app. Taxichaufförerna är framtidens småföretagare då de jobbar på ett helt mobilt sätt. Med hjälp av Wrebits app får chaufförerna nu en helt annan överblick av sin ekonomiska status.

– Den här affären är ännu ett bevis på att stora företag verkligen tror på en digitalisering av bokföring och vill underlätta livet för tusentals småföretag. Vi är väldigt stolta över att inleda ett samarbeta med Cabonline och att nu kunna automatisera bokföringen för dess chaufförer.

Wrebit tog tidigare i år in tio miljoner kronor i riskkapital. I ägarlistan finns Almi Invest, Familjen Ståhl Invest, InkInvest och Aggregate Media.

Läs mer om Wrebit på wrebit.se

Fler Nyheter från BoråsINK