Wrebit tar in ytterligare 10 miljoner i riskkapital

maj 11, 2017

Bokföringsappen och inkubatorbolaget Wrebit storsatsar nu på försäljning och marknadsföring genom att ta in 10 miljoner kronor i nytt kapital. De befintliga ägarna Almi Invest, Familjen Ståhl Invest och InkInvest samt en ny investerare, Aggregate Media, investerar i bolaget för en fortsatt ökad tillväxt.


Wrebit AB, som är kund till Inkubatorn i Borås, är den kompletta fakturerings- och bokföringsappen för mobilen. Målet är att göra administrationen enklare för småföretagare genom att flytta in företagets fakturering och bokföring i mobilen. Appen är utvecklad av redovisningsbyrån Wengbrand i Ulricehamn med lång erfarenhet av traditionell bokföring och redovisning, men som nu tar lead i att digitalisera sin egen bransch och verksamhet. Wrebit har utvecklats till att bli en helhetslösning där användaren kan fakturera och bokföra löpande transaktioner samt få momsredovisning, rapporter och rådgivning genom appen.

– Vi har kommit långt i vår utveckling av tjänsten och i vår uppbyggnad av organisationen. Vi har redan idag en bra mix av befintliga ägare med bred kompetens. Genom att också få in Aggregate Media känner vi att får en komplett ägarstruktur och deras kompetens kommer att kunna bidra med mycket i nästa steg som är att skala upp och stärka varumärkets position på marknaden, säger David Wengbrand, VD och grundare Wrebit.

Wrebit växer snabbt på både användarsidan och bland redovisningsbyråer men är nu redo att ta en ännu större marknadsandel. Därför tar bolaget in 10 miljoner kronor i kapital från bland andra Aggregate Media som i samband med detta kliver in som delägare. Utöver Aggregate Media är de befintliga ägarna Almi Invest, Familjen Ståhl Invest, InkInvest samt grundarna själva med och investerar i nyemissionen. Kapitaltillskottet innebär att Wrebit nu får möjlighet att växla upp sälj- och marknadsföringsinsatserna.

– Det finns flera aktörer som erbjuder programvaror inom bokföring och fakturering, men Wrebit är den första appen där småföretagaren kan bokföra med ett komplett ekonomisystem i mobilen. Bolaget växer och vinner fler och fler kunder inom sitt målsegment, säger Björn Westman, Investment Manager på Almi Invest.


För ytterligare information kontakta:

David Wengbrand
VD och grundare, Wrebit
070-315 34 04
david@wrebit.se

Om Wrebit
Wrebit AB är ett fintechbolag som har utvecklat ett unikt, mobilt bokföringsprogram för småföretagare. Bolaget grundades av Wengbrand Redovisning år 2014 och tog förra året in 2,1 miljoner i en såddrunda.
Wrebit har sitt huvudkontor i Ulricehamn men har även verksamhet i Stockholm. Företaget har en vision om att digitalisera hela redovisningsbranschen samt att underlätta vardagen för landets entreprenörer genom att förenkla deras administration.
Företaget har en spännande mix av auktoriserade redovisningskonsulter och utvecklare som tillsammans bildar ett perfekt team för att revolutionera branschen. Läs mer på www.wrebit.se

Fler Nyheter från BoråsINK