Wrebit utmanar de stora bokföringsprogramleverantörerna

jul 4, 2018

Wrebit AB, alumnibolag till Inkubatorn i Borås, blir partner med den landstäckande byråkedjan LR Revision & Redovisning. Wrebit tar nu ännu ett stort kliv på marknaden för att etablera sig som en storspelare bland programvaruleverantörerna inom bokföring.

LR Revision & Redovisning satsar stort på digitalisering och Wrebit passar in bra på hur de vill jobba digitalt med sina småföretagare. LR Revision & Redovisning och Wrebit delar samma vision, nämligen att vara en drivande aktör som gör skillnad i branschen.

Fintechbolag Wrebit AB har utvecklat ett helt appbaserat bokföringsprogram för småföretagare. Lösningen bygger på AI och machinelearning och automatiserar administrationen för småföretagare. LR Revision & Redovisning får genomsamarbetet ett kraftfullt verktyg anpassat för många småföretagare och därmed ett viktigt komplement till andra digitala lösningar.

– LR Revision & Redovisning växer väldigt starkt runt om i landet och vi har sett ett behov att erbjuda nya spännande digitala alternativ till småföretagare. Wrebits användarvänlighet och enkelhet gör att de är helt rätt partner för oss och vi får en bra lösning anpassad för en del av våra kunder. säger Martin Johansson, VD för LR Revision & Redovisning.

– Efterfrågan på enkla och smarta tjänster för bokföring och administration är stor och ser ut att bli ännu större framöver. Att samarbeta med LR är för oss ett steg i rätt riktning för att bli Nordens största fakturerings- och bokföringsapp, tillägger David Wengbrand.

 

Om Wrebit
Wrebit AB är ett fintechbolag som har utvecklat ett unikt, mobilt bokföringsprogram för småföretagare. Bolaget grundades av Wengbrand Redovisning år 2014 och var den första bokföringsappen på den svenska marknaden. Wrebit tog förra året in 10 miljoner i en nyemission.

Wrebits vision är att göra det enklare för småföretagare genom att flytta in hela företagets fakturering och bokföring till en app. Samtidigt satsar de stort på att göra alla Sveriges redovisningsbyråer digitala.

Företaget har en spännande mix av auktoriserade redovisningskonsulter och utvecklare som tillsammans bildar ett perfekt team för att revolutionera branschen.

Om LR Revision & Redovisning
LR Revision & Redovisnings delägarföretag har över 70 kontor runtom i Sverige. De lokalt ägda delägarföretagen arbetar med små och medelstora kunder som kunder. LR kombinerar det lokala och personliga med modern teknik. Allt för att skapa effektivare administration för kunderna.

Samarbetet sker genom ett gemensamt ägt servicebolag, LR Revision & Redovisning Sverige AB. Servicebolaget arbetar med utveckling, utbildning, marknadsföring, rådgivning och gemensamma inköp. Inom LR Revision & Redovisning genomför vi regelbundet återkommande kvalitetskontroller av revisorer och redovisningskonsulter på alla kontor, för att säkerställa en hög kvalitet.

Fler Nyheter från BoråsINK