Wundies hade bästa pitchen

maj 25, 2016

Tisdagen den 24 maj avslutades den första omgången av Inkubatorns seminarieserie Think Business. Vid fem tillfällen under våren har 15 utvalda företag träffats för kompetensutbildning genom föreläsningar inom bl a finansiering, immaterialrätt, rekrytering, redovisning och affärsjuridik. Vid avslutningen erbjöds möjligheten för företagen att pitcha sina affärsidéer inför en jury.

Att pitcha sin affärsidé inför investerare blir allt vanligare och vad kunde bättre avsluta den första omgången av Think Business än just en pitchtävling? Fem minuter hade varje företag på sig att sälja in sina pitchar till juryn beståendes av representanter från Swedbank Sjuhärad, Almi och Gärde Wesslau. Efter avslutade pitchar fick entreprenörerna direkt feedback och när samtliga företag hade presenterats utsågs vinnaren. Bäst pitch enligt juryn hade Lotta Williams med företaget Wundies. Förutom äran fick hon 10 000 kr som ett kvitto på en bra affärsidé och en proffsig pitch.

IMG_3868

– Jättekul. Jag behövde verkligen detta. Inte minst för självförtroendet då jag var väldigt nervös inför att stå på en scen inför en publik och en jury. Som entreprenör går det upp och ner. Ett pris som detta pushar mig att fortsätta tro på mig själv och min affärsidé, säger Lotta Williams.

IMG_3883

Kvällen avslutades med mingel och utvärdering av vårens träffar. Inkubatorn i Borås erbjuder genom Think Business start-ups i Boråsregionen att kostnadsfritt ta del av specifik kunskap och bygga upp ett nätverk av människor med specialistkompetens inom flera områden genom Inkubatorns partners. Ofta avgörande faktorer för framgång. Deltagarna var överens om att träffarna har varit värdefulla gav feedback till framtida seminarier inom Think Business.

IMG_3879

– För entreprenörer i start-upfasen är kompetensutbildning som den här oftast något de inte har råd med. Genom Think Business kan företagen undvika kostsamma misstag och öka möjligheterna till snabbare tillväxt, säger Henrik Jansson, VD Inkubatorn i Borås.

thinklogo-page-001

 

Skärmklipp think 

Fler Nyheter från BoråsINK