YMR Track Club landade kapital och tar nästa steg på tillväxtresan

mar 17, 2022

I december stängde YMR Track Club en investeringsrunda som gav bolaget kapital att ta nästa kliv i sin tillväxtresa. Nu väntar ny hemsida och en breddning av produktsortimentet.

– För mig har den finansiella delen varit viktig så klart, men även att få in kompetens i bolaget. Där har vi ett riktigt starkt team som kompletterar varandra och oss, vilket är till nytta när vi vill expandera, säger Peter Häggström Lindecrantz, grundare.

Peter berättar att det handlar både om ekonomiska resurser, men även om strategi och hands on arbetsuppgifter som ska bidra till YMR Track Clubs tillväxtresa. Finansiärerna som gick in i bolaget bidrar med olika typer av kompetens inom allt från finansiering till juridik och marknadsföring.

Med sitt nya dreamteam på plats är nästa mål för bolaget att växa både i Sverige och utomlands.

– Vi breddar vår kollektion och satsar ännu mer på närproduktion framöver. Vi håller också på att utveckla en ny hemsida som lanseras i vår. Just nu är fokus främst på Sverige, Danmark och Tyskland, men det finns ett stort intresse från USA vilket gör att vi långsiktigt har siktet på den amerikanska marknaden, säger Peter.

YMR Track Club har också börjat året med två spännande nyheter. För ett tag sedan lanserades en ny kollektion av löparkläder tillverkade av merinoull som stickats i Sjuhäradsbygden.

– Casual sports är ett område vi växer inom och här har vi nu lanserat flera plagg som till exempel Västanede Wool Fleece Vest. Detta är ett bra exempel där vi jobbat nära med vår produktion och väljer ett mer hållbart alternativ med ull framför traditionell fleece, säger Peter.

Bolaget har också startat upp ett ambassadörs program. I programmet återfinns profiler som
löparen Mustafa ‘Musse’ Mohamed, tiokamparen Fredrik Samuelsson, orienteraren Lina Strand men också motionärer. Gemensamt för alla är att de delar en passion för träning och hälsa.

– Vi har precis startat upp detta där vi stöttar ett antal idrottare i sin satsning. Programmet är fritt för alla att söka till via vår hemsida och innehåller ambassadörer på alla nivåer, berättar Peter.

Läs mer om YMR Track Club och shoppa produkter på deras webbsida.

Fler Nyheter från BoråsINK