Ansökan till uppskattat intensivprogram för entreprenörer är öppen

okt 6, 2021

Nu är succén INK LAB, ett kostnadsfritt intensivprogram för entreprenörer, tillbaka. Programmet riktar sig till entreprenörer i ett tidigt skede som vill testa sin affärsidé och ta den vidare till nästa nivå. INK LAB avslutas med en pitchtävling med chans att vinna 50 000 kr till sin affärsidé.

− Det är tredje gången vi kör detta program och vi är glada att intresset varit så stort. Extra trevligt när entreprenörer med affärsidéer har en sådan höjd att vi börjat samarbeta mer långsiktigt genom att de antagits till vårt ordinarie inkubatorsprogram INK BUSINESS, säger Stefan Dinér, VD på Borås INK.

Konceptet INK LAB lanserades hösten 2020 av Borås INK i samarbete med Sparbanken Sjuhärad och Västra Götalandsregionen för att ge fler människor möjlighet att testa sin affärsidé och stödja dem i ett tidigare skede än Borås INK:s ordinarie inkubatorprocess. Entreprenörerna får under åtta veckor ta del av digitala föreläsningar, workshops och personlig coachning av de experter som föreläser om respektive område. Erbjudande, försäljning, kommunikation, team, hållbarhet och pitch är några av de noga utvalda områden som behandlas i kursen.

Några av de experter som medverkar i höstens INK LAB är Jonas Gallneby från Finnveden Säljkraft AB, Ola Bringle från TED Retorikstudio, Catharina Nord och Jesper Fritzson från IPM Ulricehamn. Att få egen tid med experterna har varit mycket uppskattat av de tidigare deltagarna som bland annat vårens vinnare, Mohammed Kossir.

− Det har varit det mest värdefulla med INK LAB. Att kunna prata med experterna om hur du kan göra med olika saker. Teori kan man läsa sig till överallt, men det är skillnad med praktisk erfarenhet och handling, säger Mohammed Kossir, grundare av Ajoura.

Programmet är 100% digitalt och startar den 20 oktober. Under de följande åtta veckorna kommer deltagarna att lära sig hur de utvecklar sitt unika erbjudande, hur de bygger upp sin organisation, vikten av att ha rätt kompetenser i sitt team, verifierar att de har en hållbar affärsidé, och inte minst hur de pitchar sin affärsidé i olika sammanhang.

INK LAB avslutas med en pitchtävling inför en kunnig jury där vinnaren får 50 000 kr att använda till att utveckla sin affärsidé. Deltagarna har efter programmet lagt en bra grund för att söka vidare till inkubatorns ordinarie process där om Borås INK har möjlighet att stötta entreprenörer med innovativa affärsidéer med upp till 300 000 kr.

Ansökan till det kostnadsfria intensivprogrammet INK LAB stänger den 8 oktober.

Fler Nyheter från BoråsINK