BORÅS INK

Made it, in Borås

Ansök till INK Business

Bra affärsidéer växer inte på träd. De dröms om, formas och växer i människor som vill förändra. De har sett ett behov och tänkt ut en idé som de vill utveckla. Bra idéer verkar frodas i Boråstrakten. Det ser vi exempel på varje dag och vi vill lyfta fram alla er som vågat starta upp. 

Vi använder alla resurser i vår inkubator för att hjälpa er med affärsutveckling, tillgång till nätverk och finansiering. Så att vi tillsammans kan ta er idé lite längre, lite snabbare. Ut i världen.

Inspireras av människorna bakom idéerna och välkommen till oss med din affärsidé!

Charlotta Gadzur Hagman

”Målet är att förlänga livslängden för alla typer av textilprodukter. Vi möjliggör en storskalig, skalbar textilåterställningsaktör med hög nivå av automation för att skapa innovativa, kostnadseffektiva och konkurrenskraftiga lösningar som kan hantera textilindustrins enorma flöden och potential.”

Erik Lindtorp är medgrundare till RecoMended. Deras affärsidé är att göra det mer lönsamt att återställa kläder så att de används längre och att möjliggöra att fler företag kan bli en del av den cirkulära ekonomin. Tjänsten består av ett antal återställningsprocesser för att återställa plagg på olika sätt och på så sätt ge dem längre livslängd. Målsättningen är att erbjuda tjänsten i industriell skala. RecoMended vann pitchtävlingen NEST 2022 och blev efter det inkubatorbolag hos Borås INK för fortsatt stöd i sin utveckling.

Madeleine Sääf

Samira Ismail är medgrundare till TuuTuum som digitaliserar ICE-information (InCase of Emergency) för trygghet i akuta situationer. Med en enkel skanning med din mobil finns relevant medicinsk information tillgänglig för ex dig, räddningspersonal och sjukvård så att varje person får rätt vård i akuta situationer. TuuTuum vann INK LAB 2022 och blev efter det inkubatorbolag hos Borås INK.

Annelie Rådhall

”Jag drömde om att ta fram en hållbar tekniklösning baserad på min brinnande passion för skrädderi och textilindustrin. Det lät som Science fiction för omgivningen under många års tid och kändes omöjligt, enda sättet var att trolla med ett magiskt trollspö. Men varje abstrakt tanke har en konkret ekvivalens som än inte är skapad. Nano Textile Solutions är ett resultat av tusentals timmar av gedigna experimentförsök och misslyckanden innan allt föll på plats rätt.”  

Sam Issa är grundare och VD till Nano Textile Solutions. Förra året tilldelades han SKAPA-priset för sin innovation – att med hjälp av nanoteknologi möjligöra individuell storleksanpassning. Med ett enkelt knapptryck kan ett klädesplagg eller sko ändra storlek till perfekt passform. Det sker med hjälp av smarta komponenter på specifika ställen i produkten. Tekniken skapar hållbarhet inom både produktionen och konsumtionen, samt möjliggör cirkulär ekonomi inom textilbranschen. Bra för kunden. Bra för ekonomin. Bra för framtiden. Nano Textile Solutions får stöd av Borås INK sedan 2020.

Annelie Rådhall

”Vi startade Not so Ordinary för vi såg hur våra egna garderober bara växte med plagg som användes allt för lite. Genom vår erfarenhet inom textilbranschen hade vi som vision att genom att samarbete med varumärken erbjuda kunder, med behov inte bara likt oss själva, ett hållbart alternativ att konsumera mode på. Nu är det en verklighet som växer och vi är otroligt spända inför framtiden! ”

Jenny Johansson är medgrundare till plattforms tjänsten Not So Ordinary som genom sin plattform och teknik möjliggör för varumärken att erbjuda kläduthyrning – både fysiskt i sina egna butiker och digitalt. Då ingen integration mot befintliga system är nödvändiga, gör Not so Ordinary steget både enkelt och smidigt för varumärken att erbjuda ett på riktigt cirkulärt konsumtionsalternativ till sina kunder. 
Deras utvecklade teknik gör handpåläggning från butikspersonal minimal, och kunden själv skannar för att hyra och recensera plagget. 
Systemet hanterar också information med olika aktörer som är involverade i det cirkulära flödet såsom tvätteri och reparation. Not So Ordinary blev inkubatorbolag till Borås INK 2020.

David Lozano

”Efter en lång karriär kände jag att det var dags. Förverkliga en gammal idé och göra något jag aldrig gjort – att starta företag och föra ut en egenutvecklad produkt på en global marknad.”

Tony Johansson är grundare till Wavebreaker som utvecklat ett innovativt bullerskydd. Produkten monteras på befintliga bullerskärmar utmed tåg och trafikleder för att minska bullernivån. Wavebreaker bygger 20 cm ovan bullerskärmen och fungerar som en motljudslåda som sänker buller med minst 3-5 dB, halverar ljudtrycket, samt tar bort de högsta tonerna som oftast uppfattas som bullrigast för det mänskliga örat. Wavebreaker har varit inkubatorbolag hos Borås INK sedan produktutvecklingen startade 2018.

David Lozano

”Vår dröm på BuzzyStores är att överbrygga kontinenter och föra samhällen närmare varandra genom digital handel. Vi ser en värld där alla, oavsett var de befinner sig, kan få tillgång till unika lokala produkter, samtidigt som vi stärker lokala företag och skapar jobbmöjligheter där de behövs som mest.” 

Enoch Dugbazah är grundare till Buzzy Stores. De har skapat en digital handelsplattform som möjliggör för hela världen att handla direkt med lokala aktörer. Utan mellanhänder, med digitala transaktioner, säkert och tryggt för alla användare. Genom sitt afrikanska ursprung känner Enoch väl till problemet med att många flyttar till Europa för att skapa sig ett bättre liv. Med Buzzy Stores skapas arbetstillfällen där de som mest behövs. Buzzy Stores blev inkubatorbolag hos Borås INK 2023.

Stefan Dinér

”När strömmen går eller vattnet sprutar finns det ingen tid att spilla, då behöver man en hantverkare snabbt till platsen. Akuta hantverkartjänster står idag inför en stor förändring. Vi är med på den resan och ser att digitalisering, tillgänglighet och enkelhet kommer vara i fokus för både hantverkare och kund. Drömmen för oss är att vara top of mind när skadan inträffar.”

Mikael Jarefjäll Weidestam är grundare till 24 Duty, en app som uberfierar hantverksbranschen och expanderar till fler och fler städer. Genom att digitalisera kontakten mellan hantverkare och kund vid akuta jobb oavsett tid på dygnet skapas flera saker som saknas idag i en akut situation som trygghet, kvalitet och enkelhet för alla. Genom att ha anslutna certifierade hantverkare såsom snickare, rörmokare, elektriker, glasmästare mm kan kunden få svar på under 1 minut att hantverkaren är påväg och hjälp inom en timma. 24 Duty kom på 2:a plats i pitchtävlingen INK LAB 2021 och blev efter det inkubatorbolag hos Borås INK.

 

Annelie Östlund

”Planeten är min arbetsgivare”.

Linda Magdalena Jonsson är grundare till Alder Olmai som skapat ett naturligt färgpigment utvunnet ur den svenska skogen. Målet är att de nya, ekologiska färgerna ska användas på bland annat textilier för att minska användning av kemikalier. Alder Olmais färgpigment kan hjälpa varumärken som vill jobba 100% med naturliga råvaror i sin produktion och består av en skandinavisk färgpalett i jordnära färger. Alder Olmai är inkubatorbolag hos Borås INK sedan 2022.

Sara Kallin

”Drömmen är att skapa en tryggare vardag för fler människor samt göra en positiv inverkan på hälsa och planet.”

Sofie Hellström är medgrundare till OICAN som utvecklat ett unikt skyddskoncept som ger fler människor i världen en chans till ett aktivt liv på lika villkor. Deras unika skyddsmaterial kan formgjutas och anpassas för att appliceras i textila produkter så att de ger både skydd, komfort och ser bra ut. Första produkten som snart kommer att lanseras på marknaden är en mössa för barn med ett integrerat skydd. Framöver ser OICAN fler potentiella målgrupper och användningsområden för skyddskonceptet. OICAN deltog i INK LAB 2021 och antogs efter det som inkubatorbolag hos Borås INK.

Ansök till INK Business

Vill du testa din affärsidé? Fyll i formuläret nedan för att ansöka till INK Business. Varmt välkommen med din ansökan!

  Din ansökan kommer att behandlas av affärsutvecklare på Borås INK. Samtliga anställda har sekretessavtal så att du kan känna dig helt trygg med att beskriva din affärsidé för oss så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

  OBS: Om det är något du inte kan besvara utan vår hjälp så skriv det i textrutan på de frågor som är textrutor, annars bocka i valet hoppa över. Det går också bra att svara på frågorna nedan i ett vanligt e-postmeddelande till info@boras-ink.se.

  Fält markerade med en * är obligatoriska

  Har du redan varit i kontakt med någon av oss, ange nedan:

  Företag/Projekt  Ange typ av bolag:

  Kontaktperson
  Kundens problem & behov  Marknadspotential

  Hur många potentiella kunder finns det som kan och vill betala det priset för ert erbjudande?

  Hur mycket skulle ni kunna omsätta per år (MSEK)?

  Har affärsidén internationell tillväxtpotential?

  Vilka av följande SDG:s (sustainable development goals) vänder du dig främst till med din/er verksamhet? Välj min 1 - max 3.

  The Sustainable Development Goals (SDGs), också känt som Globala Målen, antogs av alla FN:s medlemsstater 2015 som en allmän uppmaning till handling för att stoppa fattigdomen, skydda planeten och se till att alla människor erhåller fred och välstånd till 2030. För att veta mer - klicka här

  *


  Erbjudande & konkurrenter

  Vilka är era tre största konkurrenter? Dvs alternativa lösningar på kundens problem, inkl kundens nuvarande.

  Vad i ert erbjudande / affärsmodell är nytt jämfört med era konkurrenters erbjudanden / affärsmodeller?

  Team, plan & genomförande

  Vilka personer är drivande i projektet / företaget


  Hur mycket tid kan ni arbeta med att utveckla affärsidén och företaget?


  Hur lång tid tror ni att det tar tills ni kan ta betalt av er kund?

  Hur mycket pengar tror ni behöver investeras innan ni kan få betalt av er kund?

  Hur mycket pengar kan ni själva investera i affärsidén framöver?

  Hur hittade ni Borås INK?

  Om du önskar skicka med en fil som t.ex. en business model canvas, lean canvas eller annan fil som beskriver din affärsidé, vänligen gör det nedan. Filformat pdf, max storlek 5 MB.
  Bifoga fil: