Wrebit

/wp-content/themes/inkubatorn/dist/images/business.png

När David Wengbrand blev delägare i sin pappas redovisningsbyrå för ett tiotal år sedan var det fortfarande traditionell bokföring och redovising som gällde. Med tiden kände David att marknaden var på väg att förändras i takt med digitaliseringen och att kunderna allt mer efterfrågade även rådgivning kring bokföring och deklaration. Lösningen blev att utveckla en app – Wrebit – där småföretagare enkelt kan sköta sin bokföring men David kan ändå behålla kunderna genom att erbjuda andra kringtjänster.

Wrebit AB är den kompletta fakturerings- och bokföringsappen för mobilen. Affärsidéen uppstod i redovisningsbyrån Wengbrand i Ulricehamn där David Wengbrand och hans kollegor såg ett behov av en enklare administration för microföretagare. Då Wengbrand sedan flera år var partner till Inkubatorn var det ett naturligt steg att kliva in i Inkubatorn även som kund. Wengbrand har erfarenhet av traditionell bokföring och redovisning, men tar nu lead i att digitalisera sin egen bransch och verksamhet.

UTMANING
Den allra största utmaningen har varit att finansiera bolaget, men även att utveckla själva appen för både Apple och Android. Det har även varit en stress att vara första med innovationen då flera andra konkurrenter erbjuder likande tjänster. Liknande, men inte likadan.

COACHING
Genom Inkubatorn har Wrebit fått mycket stöd på många olika sätt. Inledningsvis med affärsplan, vidare med kontakter inom finansiering och riskkapital. Idag främst genom stöttning inom styrelse och organisation.

FRAMTID
Wrebit har utvecklats till att bli en helhetslösning där användaren kan fakturera och bokföra löpande transaktioner samt få momsredovisning, rapporter och rådgivning genom appen. Målet är att göra administrationen enklare för småföretagare genom att flytta in företagets fakturering och bokföring i mobilen. Wrebit har nyligen stängt en stor finansieringsrunda, den andra i ordningen och står nu redo att skala upp rejält. Wrebit har en bra produkt som är klar att säljas och närmsta året ligger fokus på att positionera appen på marknaden. Wrebits vision är att bli den ledande leverantören av mobil bokföring i Norden.

www.wrebit.se