Full fart framåt för Ahlvar Gallery

jun 1, 2017

Framgångarna fortsätter för Frida Ahlvar med Modeinkubatorbolaget Ahlvar Gallery. Under våren har Ahlvar Gallery anställt en ny säljare, besökt mässor både i Sverige och utomlands, skickat höstens kollektion till produktion och börjat designa vår- och sommarkollektionen för 2018. Frida ligger aldrig på latsidan men just nu har hon en lugnare period innan sommarens säljaktiviteter drar igång. Vi ringde till Frida i Stockholm för att kolla läget.


Hej Frida, hur är läget?

Allt är jättebra! Jag har precis tagit mig ur en fas med deadlines inom både design och sälj vilket känns oroligt skönt nu eftersom det innebar jobb 24/7. AW17-kollektionen håller på att produceras och SS18-kollektionen är på ingång. Allt är under kontroll och det gör att jag kan fokusera på nya spännande projekt.

Vad har du haft för dig under våren med Ahlvar Gallery?

Min första anställda kollega Jousette Grandin började i januari så nu är vi två i företaget. Det känns otroligt lyxigt. Jousette kommer i framtiden att ansvara för sälj men under våren har vi skött det mesta tillsammans för att komma in i samarbetet så bra som möjligt. Efter att ha drivit Ahlvar Gallery själv i tre år är det skönt att få jobba med en så professionell kollega som Jousette. För första gången någonsin har jag deltagit i alla säljmöten vilket har varit både inspirerande och utmanande.

Var har du mest fokus just nu?

På att få hem världens bästa SS18-kollektion. Man vill så gärna att varje ny kollektion ska ha en wow-känsla men samtidigt en kombination av nytänk och ”kassako”. Det är alltid med skräckblandad förtjusning som man packar upp nya prototyper då förväntningarna är skyhöga.

Vad har du för planer framåt?

I juni kommer vi att jobba fram vår nya hemsida som lanseras i samband med AW17-leveransen. Det blir även en hel del förberedelser kring SS18 med prislistor, kollektionsöversikter och plåtning för vår look book. I juli sätter mässorna igång, först i Berlin, därefter London, Köpenhamn, München, Düsseldorf och New York. I augusti är vi i full gång med en 1,5 månads införsäljningsperiod tillsammans med designdeadlinen för AW18.

  

Besök Ahlvar Gallery här >>

Fler Nyheter från BoråsINK